Bowers & Wilkins dealer Alphen aan den Rijn - AudioBreed
Afspraak maken Offerte aanvragen

Geschiedenis Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins of anders gezecht B&W, is een Britse luidsprekerfabrikant die in 1966 werd opgericht door John Bowers in Worthing, West Sussex.

Bowers & Wilkins, vrijwel iedereen heeft er wel eens van gehoord. Wereldwijd marktleider op het gebied van audio met een assortiment waarop alle andere fabrikanten van geluidsapparatuur jaloers op zijn. Toen John Bowers in 1966 B&W oprichtte, had hij slechts één simpele visie: een luidspreker ontwerpen die niets aan de muziek toevoegt, noch daarvan iets weglaat. Een eerlijke en natuurlijke geluidsreproductie. Zijn visie is nog steeds de basis van een van de meest succesvolle luidsprekermerken in de geschiedenis.

In bijna 50 jaar heeft Bowers & Wilkins dan ook iets speciaals en unieks opgebouwd. Vanwege deze visie worden de luidsprekers van B&W gebruikt in bijna alle grote opname studio’s zoals onder andere de befaamde Abbey Road Studio’s in London. Bowers & Wilkins heeft een lange geschiedenis van technologische innovatie in zijn streven naar de perfecte luidspreker.

Of het nu gaat om het innovatieve gebruik van materialen zoals Kevlar en Diamond, Bowers & Wilkins ingenieurs streven er voortdurend naar om het best mogelijke geluid te produceren.

Een Bowers & Wilkins speaker laat de opname klinken zoals deze ooit bedoeld is, en dat bij u thuis.

Speaker keuze

Of u nu aan het oriënteren bent naar inbouw speakers of vrijstaande speakers, Bowers & Wilkins heeft waarschijnlijk de juiste speaker voor u. Wij van AudioBreed zijn bekend met het merk en haar technieken de ze toepassen in haar speakers. Dit is dan ook een van de redenen waarom wij graag samen werken met zo’n mooi merk als Bowers & Wilkins.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×